Monday, September 8, 2008

MTV Europe Music Awards 2008 donose jedanaest kategorija

Pobednici će biti poznati 6. novembra 2008, kada će se u Liverpool Echo areni dogoditi veličanstvena dodela
Europe Music Awards 2008 održaće se 6. novembra 2008. u Liverpool Echo Areni u Liverpoolu, evropskom gradu kulture, a sponzori dodele su edc by Esprit i Sony Ericsson, dok još uvek nestrpljivo očekujemo ime domaćina glavne dodele.

U skladu sa tradicijom i 15. godišnjicom MTV-jevih Europe Music Awards, i ove godine kategorije slave najbolje i najveće na svetskoj muzičkoj sceni, a prvi put će ove godine biti nagrađeni i najbolji novi, odnosno izvođači koji tek dolaze.

„I ove godine nagrade će počastiti najbolje solo izvođače i grupe“, kaže Richard Godfrey, izvršni producent dodele nagrada. „Oni srećnici koji budu ovenčani nagradom, pridružiće se 'kremu kremova' u MTV-jevoj Dvorani slavnih.“

Publika će ove godine glasati u deset od ukupno jedanaest kategorija, među kojima i su i tri potpuno nove kategorije - „New Act“, „Best Act Ever“ i „Europe's Favourite“. Pomenute kategorije su u skladu sa MTV-jevom željom za otkrivanjem i nagrađivanjem perspektivnih regionalnih izvođača i naravno za nagrađivanjem i odavanjem počasti već afirmisanim međunarodnim imenima. Najboljeg u kategoriji „Video Star“ izabraće predstavnici MTV-ja.

„Naša publika zna šta je najbolje,“ dodaje Godfrey, „Naša publika je ona koja je muzičarima pomagala do uspeha i slave i verujemo da su oni ti koji najbolje znaju ko zaslužuje da dobije nagradu.“

Spisak kategorija:

 „ALBUM OF THE YEAR“
 „HEADLINER“ (najbolja koncertna grupa/ izvođač godine)
 „MOST ADDICTIVE TRACK“ (najpopularnija pesma godine)
 „BEST ACT EVER“ (izvođač / grupa– nova, afirmisana ili legendarna; koju gledaoci najviše vole)
 „NEW ACT“ (najbolji prodor novog izvođača / grupe u 2008. godini)
 „ACT OF 2008“ (najbolji izvođač / grupa 2008. godine)
 „ULTIMATE URBAN“ (najpopularniji r'n'b ili hip-hop izvođač / grupa)
 „ROCK OUT“ (najpopularniji rock ili alternativni izvođač / grupa)
 „REGIONAL AWARD“ (lokalni izvođač, koga biraju gledaoci u pojedinačnoj regiji – nominovani su Jinx, Laka, Leeloojamais, Marčelo i T.B.F.)
 „EUROPE'S FAVOURITE“ (pobednici regionalnih nagrada takmiče se između sebe)
 „VIDEO STAR“ (najbolji video proizvod)

Glasanje već traje na internetnoj strani www.mtvema.com.

Glasanje je počelo krajem avgusta i do nedelje, 21. septembra 2008. možete na internetnoj strani www.mtvema.com od predloženih izabrati svog favorita, a najboljih pet će zatim u svakoj kategoriji čekati na vaše glasove od ponedeljka, 29. septembra do nedelje, 2. novembra, dok će pobednici biti proglašeni 6. novembra u neposrednom prenosu.

„Nijedna druga dodela nagrada ne daje publici toliku moć kao Europe Music Awards!“ zaključuje Godfrey. „U MTV-ju sve do nedelje pred dodelu ne znamo ko će biti pobednik!“

Za petnaest godina dodeljeno je više od 170 nagrada solo izvođačima i grupama, a ovogodišnji izvođači pridružiće se, između ostalih, i Justinu Timberlakeu, Madonni, Spice Girls, Robbieju Williamsu, Eminemu, Janet Jackson, Michaelu Jacksonu, Linkin Park, Bryanu Adamsu, Take That, Tokyo Hotel i prošlogodišnjem pobedniku kategorije New Sounds of Europe Bedwetters.

Internetna strana www.mtvema.com čeka na vašu posetu i na vaše glasove!!!

No comments: