Sunday, September 7, 2008

Motorkom na Selmu!!!


Izvesni Mevludin Kadrić napao pevačicu Selmu Bajrami motornom testerom u diskoteci „Lirik“ kraj Tuzle

Bosanska folkerka Selma Bajrami našla se na meti očigledno psihički obolelog čoveka, koji je usled napada šizofrenije uleteo u diskoteku s motornom testerom sa namerom da „secira“ pevačicu. Ceo slučaj je podigao veliku prašinu u medijima, pa se Selma na neko vreme povukla sa scene kako bi se oporavila od svega. Naime, sve je počelo kad je Mevludin Kadrić, izbeglica iz Podrinja, prošao preko parkinga kluba, koji je takođe „osiguran“, i na zadnji ulaz, koji je bio otvoren za slučaj požara ili druge krizne situacije, ušao u diskoteku.

Kad je video Selmu, upalio je testeru, da bi potom ljudi uz vrisku počeli da beže od psihopate. Nastao je stampedo, a napasnik je potrčao prema bini i na dva metra od nje je ustreljen. Na Mevludina je, naime, pucao radnik obezbeđenja diskoteke Mehmed Saletović, ranio ga u nogu i time ga onemogućio da ostvari bolesnu nameru. Ubrzo posle toga stigle su ekipe policije i Hitne pomoći, a Kadrić je uz jaku policijsku pratnju sproveden u zatvorsku bolnicu u Tuzli. Interesantan podatak je i taj da je su na zaplenjenoj testeri pronađeni tragovi krvi i analiza uzoraka je u toku. Postoje osnovane sumnje da je Kadrić već napao nekog, čemu u prilog govore i tragovi na testeri, ali policija ne želi da daje informacije o tome pre rezultata DNK analize. Selma je poprilično šokirana napustila diskoteku i neće raditi još neko vreme.

- To je strašno, nešto što sam mogla da vidim samo u horor filmovima. Trebaće mi dosta vremena da zaboravim unezvereno lice tog bolesnika - kaže Selma.

Komandir policije: Zatvor ili psihijatrija

Alen Redžović, komandir iz policijske uprave Tinja kraj Tuzle, na čijem se području desio incident, potvrdio nam je da je Kadrić pokušao fizički napad na pevačicu i da ga je u tome sprečilo obezbeđenje diskoteke „Lirik“. Protiv radnika obezbeđenja Saletovića se takođe sprovodi istraga kako bi se ispitala prekomerna upotreba sile. Nakon što veštaci i psiholozi obave svoje deo posla, biće poznato da li će protiv Kadrića biti podignuta optužnica za pokušaj ubistva ili će biti proglašen neuračunljivim i poslat na bolničko lečenje.

No comments: